Over Profashionals

"Passion for corporate fashion"

Over Profashionals

"Passion for corporate fashion"

Uw bedrijfskleding is onze specialisatie.

Profashionals ontwerpt, produceert en levert bedrijfskleding voor grote en kleine bedrijven in elke branche. Dat doen wij met een team van veertien bevlogen Profashionals, elk met hun eigen specialisatie.

U kunt bij ons terecht voor advies, inspiratie en praktische ondersteuning op het gebied van bedrijfskleding. Wij kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Zie ons daarom niet alleen als een leverancier, maar als een partner die met u meedenkt, nieuwe ideeën aandraagt en kansen signaleert op het gebied van besparingen en efficiency.

Profashionals levert niet ‘gewoon’ wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft. Doorvragen maakt hierin het verschil.

Onze opdrachtgevers

Wij werken voor gevarieerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Hoewel we regelmatig dezelfde vragen krijgen, is er praktisch nooit hetzelfde standaard antwoord te geven. Profashionals levert áltijd maatwerk, zelfs bij kleding uit voorraad. Daarvoor hebben we alle disciplines in huis:

'Wij bieden voor elk vraagstuk een pasklare oplossing'

Profashionals bedrijfskleding - textielmachines in fabriek

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

"Met respect voor mens en milieu"

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Dat ziet u ook terug in onze bedrijfsvoering. Waar mogelijk proberen we het gebruik van schaarse grondstoffen te beperken, zowel in de productie van onze kleding als bij het onderhouden daarvan. Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben wij drie speerpunten benoemd:
Profashionals bedrijfskleding - MVO

1. Bedrijfsvoering

Wij hechten veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering, niet alleen bij onszelf maar ook bij onze leveranciers. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, stimuleren wij het gebruik van duurzame productietechnieken. Elke kans om te besparen op water, energie of grondstoffen is het waard om te benutten. Natuurlijk zonder concessies te doen op kwaliteit of arbeidsomstandigheden.

2. Ketencontrole

Uw bedrijfskleding wordt op een eerlijke manier geproduceerd. Op onze productielocaties in Nederland, Europa en Azië vinden strenge controles plaats. Zo kunnen wij goede arbeidsomstandigheden garanderen en kinderarbeid uitsluiten. Wij geven volledige openheid en verwachten dat ook van onze toeleveranciers.

3. Grondstoffen

Al onze kleding wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit heeft als voordeel dat de kleding langer meegaat, maar ook dat voor de reiniging minder water nodig is.

Naast de bekende textielsoorten als katoen en polyester kunt u ervoor kiezen uw kleding te laten vervaardigen uit duurzame of gerecyclede materialen. Bijvoorbeeld Tencel (een natuurlijk kunstvezel uit beheerde, duurzame bossen) of bamboe in combinatie met CoolDry/Coolmax.

Kleding gemaakt van deze alternatieve stoffen kan aan het einde van de levensduur, in overleg, gerecycled worden. Wilt u het nog duurzamer? Kies dan voor kleding gemaakt van gerecyclede materialen, zoals petflessen.

Recycling

Kunt u zich voorstellen hoeveel gebruikte en afgeschreven kleding er wereldwijd is? Alleen in Nederland al ging het in 2016 om 238 miljoen kilo oud textiel . Opgestapeld zou dat een aardige berg zijn. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor dit groeiende milieuprobleem. Daarom bieden wij u de mogelijkheid uw werkkleding te laten recyclen.

Hoe werkt ons recycleproces?

De kleding wordt op kleur gesorteerd en onderdelen zoals knopen en ritsen worden verwijderd. Uit het textiel dat overblijft worden via verschillende processen grondstoffen teruggewonnen, zodat hier weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld isolatiemateriaal en onderdelen voor de meubel- en auto-industrie.

Heeft u interesse? Wij informeren u graag over stoffen die geschikt zijn voor recycling.

Totale ontzorging

Profashionals neemt u veel werk uit handen, zelfs op het gebied van kledingonderhoud en logistiek. U kiest zelf welke services u wenst. Bijvoorbeeld:
  • Wij houden uw kleding voor u op voorraad en leveren deze uit per vestiging of per kledingdrager;
  • De kleding wordt volgens een vaste cyclus opgehaald, gewassen, waar nodig gerepareerd en opnieuw aan u geleverd;
  • Via uw persoonlijke account in uw eigen web portaal plaatst u eenvoudig bestellingen: in bulk, op naam van de kledingdrager of per vestiging.

Kernwaarden

Wij zijn geen standaard leverancier die voor de hand liggende oplossingen aandraagt. Dat merkt u zodra u contact met ons heeft. Profashionals staat voor creativiteit en totale ontzorging. Door goed te luisteren en proactief mee te denken, lukt het ons u te verrassen met perfect passende oplossingen.

Betrouwbaar

Wij doen wat we beloven. Daar mag u ons altijd aan houden. Bij Profashionals gaan we tot het uiterste voor onze klanten en maken we onze beloften waar. Altijd.

Professioneel

Van advies tot en met productie en levering; veertien bevlogen Profashionals met ieder hun eigen vakgebied zorgen voor complete ontzorging. Uw bedrijfskleding heeft onze maximale zorg en aandacht.

Partnership

Met Profashionals kiest u niet alleen voor een leverancier maar ook voor een partner op het gebied van bedrijfskleding. Wij denken met u mee in maximale efficiency en besparingen.

Innovatief

Het bieden van kennis en kunde zit in ons DNA. Grensverleggend, vernieuwend en áltijd oog voor de beste oplossingen voor uw kleding vraagstuk.